סופגניות בריאות-מתכון קל להכנה

מאת: מירה כהן שטרקמן (N.D.) (R.Na)
נטורופתית. מתמחה בטיפול בצמחי מרפא, תזונה טבעית, פרחי באך ואיזון גוף נפש.

לאכול סופגניות בחנוכה בצורה חופשית, ללא חשש מהשמנה ומפגיעה בכלי הדם זו יכולה להיות משימה די פשוטה. יש לנו היום את הידע והנסיון המספיקים כדי להבין שהסופגניה המסורתית הנוטפת שמן מחומצן, העוטף קמח דביק ומצופה וממולא בסוכר פשוט היא מזון מזיק. בתי מאפה מתחילים היום להתמחות באפיית סופגניות קטנות מקמח מלא וללא טיגון. אנחנו כבר מבינים שמה שהתאים לאירופה הקרה של המאה ה- 19 אינו בהכרח מתאים לישראל בימים אלו ובזמן הזה.

מוגש לך כאן מתכון פשוט וקל להכנה לאפיית סופגניות טעימות ומתוקות מקמח מלא ובהמתקה טבעית.
הקמח המלא מכיל מינרלים וויטמינים המזינים את מערכת העצבים וסיבים תזונתיים הטובים למערכת העיכול.
ההמתקה הטבעית מכילה מינרלים ומחזקת ואינה מייצרת היפוגליקמיה.
הסופגניה שאציע בנויה מפחמימות מורכבות שגורמות להרגשת שובע נעימה לאורך זמן. אפשר להגישן עם תה מרווה, המסייע לחיזוק המערכת החיסונית בימות החורף.

מצרכים: (מומלץ להשתמש במצרכים אורגניים)
4 כוסות קמח חיטה מלא ומנופה (חיטה או כוסמין)
50 גר' שמרים טריים
1/2 כוס חלב סויה או חלב אורז בטמפרטורת החדר
1 כוס מים פושרים
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סירופ מייפל או דבש
1/2 כוס שמן זית בכבישה קרה ולא מזוכך
קורט מלח
1 כפית קליפת תפוז מגורד
1 כפית קליפת לימון מגורד
1 כפית קנמון טחון (אפשר בלי- למי שאינו אוהב קינמון)

למילוי: ריבת פירות, דבש, דבש וסילן, סירופ מייפל אורגני טבעי
לציפוי: אבקת סוכר ענבים

אופן הכנה:
להמיס את השמרים במים + כף סוכר עד לתסיסה.
בקערה נפרדת לערבב את 2 כוסות מהקמח, התבלינים וקליפת התפוז והלימון
בקערה נפרדת להמיס את הסוכר בנוזלים: חלב, מים, דבש ושמן
להוסיף את החומרים היבשים לנוזלים ולהתחיל בלישה.
להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח עם השמרים התוססים וללוש היטב.
מניחים להתפחה.

לחמם תנור לחום בינוני (175 מעלות) ולהכין תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
ליצור כדורים בידיים משומנות ולהניח בתבנית האפייה.

לאפות כ 20 דקות.

כשהסופגניות מוכנות ניתן להזריק: ריבת פירות סירופ מייפל, דבש, דבש מעורב בסילן
אפשר לפזר מעל הסופגניות אבקת סוכר ענבים

שיהיה בהנאה ובתיאבון