סופגניות לסוכרתיים – עם סטיביה

מאת: מירה כהן שטרקמן (N.D.) (R.Na)
נטורופתית. מתמחה בטיפול בצמחי מרפא, תזונה טבעית, פרחי באך ואיזון גוף נפש.

לאכול סופגניות בחנוכה בצורה חופשית, ללא חשש מהשמנה, מפגיעה בכלי הדם ומחוסר איזון ברמות הסוכר זו יכולה להיות משימה די פשוטה. יש לנו היום את הידע והינסיון המספיקים כדי להבין שהסופגניה המסורתית הנוטפת שמן מחומצן, העוטף קמח דביק ומצופה וממולא בסוכר פשוט היא מזון מזיק גם לאדם הבריא ביותר. בתי מאפה מתחילים היום להתמחות באפיית סופגניות קטנות מקמח מלא וללא טיגון. אנחנו כבר מבינים שמה שהתאים לאירופה הקרה של המאה ה- 19 אינו בהכרח מתאים לישראל בימים אלו ובזמן הזה.

המתכון הזה פשוט וקל להכנה לאפיית סופגניות טעימות ומתוקות מקמח מלא ובהמתקה טבעית.
הקמח המלא מכיל מינרלים וויטמינים המזינים את מערכת העצבים וסיבים תזונתיים הטובים למערכת העיכול.
ההמתקה הטבעית באמצעות צמח הסטיביה תומכת בייצוב הסוכר בדם והורדת רמתו.
הסופגניה שאציע מורכבת מפחמימות מורכבות שנותנות תחושת שובע נעימה לאורך זמן. השילוב של סיבים תזונתיים וצמח הסטיביה תומך באופן משמעותי בהורדת רמת הסוכר בדם והענקת תחושת השובע. אפשר להגישן עם תה מרווה, המסייע לחיזוק המערכת החיסונית בימות החורף.

מצרכים: (מומלץ להשתמש במצרכים אורגניים)
4 כוסות קמח חיטה מלא ומנופה
50 גר' שמרים טריים
1/2 כוס חלב סויה או חלב אורז בטמפרטורת החדר
1 כוס מים פושרים
טיפות סטיביה בכמות מקבילה ל- 1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן זית בכבישה קרה ולא מזוכך
קורט מלח
1 כפית קליפת תפוז מגורד
1 כפית קליפת לימון מגורד
1 כפית קנמון טחון (אפשר בלי- למי שאינו אוהב קינמון)

לציפוי:
1/2 כוס אבקת חרובים
1/4 כוס גרגרי לציטין
1/4 כוס שמן קנולה כבישה קרה
1/2 כוס חלב סויה
1/2 כוס חליטה חזקה של עלי סטיביה טריים או יבשים
לערבל את כל החומרים במערבל מזון לקבלת מרקם אחיד. אפשר לדלל או לעבות באמצעות נוזלים נוספים ולהסוסיף המתקה של טיפות סטיביה לטעם המתאים.

אופן הכנה:
להמס את השמרים במים + כף סוכר עד לתסיסה.
בקערה נפרדת לערבב את 2 כוסות מהקמח, התבלינים וקליפת התפוז והלימון
בקערה נפרדת להמיס את הסוכר בנוזלים: חלב, מים, דבש ושמן.
להוסיף את החומרים היבשים לנוזלים ולהתחיל בלישה.
להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח עם השמרים התוססים וללוש היטב.
מניחים להתפחה.

לחמם תנור לחום בינוני (175 מעלות) ולהכין תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.
ליצור כדורים בידיים משומנות ולהניח בתבנית האפייה.

לאפות כ 20 דקות.

כשהסופגניות מוכנות ניתן לצפות עם הציפוי המתוק.

שיהיה בהנאה ובתיאבון .

חג שמח!