מזון טבעי

מזון טבעי משמעותו מזון לא מעובד התורם לגוף ולנפש

מזון צמחוני ומזון מן החי – בהתאמה אישית

מזון בריא ומבריא

בגישה של ד"ר כהן שטרקמן: תזונה ים תיכונית, מקומית, מגוונת, עונתית, בבישול נכון, בהגשה נכונה ובאכילה נכונה

קיראו עוד בנושא מזון טבעי:

שמני מאכל – לבריאות ומרפא

שמני מאכל – לבריאות ומרפא מאת: ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D. מנקודת מבט נטורופתית – יהיו מזונותיך תרופותיך ‒  בחירת שמן מאכל איכותי אינו רק עניין של טעם. שמן מאכל טוב נמדד בתכונותיו, הרכבו ומסלולי הפעילות שלו בגוף. במאמר הזה אציג קוים כלליים של שמני מאכל הנמכרים בישראל וכמה מחקרים המייחסים להם השפעה רפואית. עם […]

קריאטין – Creatine

קריאטין – Creatine מאת: ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D. קריאטין מוכר בעיקר כספק אנרגיה לשרירים ותאי העצב. בדרך כלל מחצית מכמות הקריאטין מגיעה מן המזון והמחצית השניה מיוצרת בגוף, באמצעות 3 חומצות אמינו: ארגינין, גליצין ומתיונין. תהליכי הסינתזה של הקריאטין מיוצרים בכבד ובכליה. השריר והשלד הם הצרכנים העיקריים שלו בגוף. לאחר מכן הוא מועבר דרך […]

שיטאקי – Lentinula edodes – פטריית מרפא טעימה

שיטאקי – Lentinula edodes – פטריית מרפא טעימה מאת: ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D. השיטאקי (או שיטאקה) היפנית – "פטריית עץ השי" – זוכה לפופולריות במערב בזכות טעמה המיוחד: מתקתק, מלוח , מעושן וארומתי. המחקר המודרני המייחס לשיטאקי (שיטאקה) סגולות ריפוי לחיזוק מערכת החיסון, כולל במצב של קורונה וכן למצבי מחלות קשות כדוגמה סרטן השד […]

לכל המאמרים בנושא מזון טבעי

פתח שיחה
זקוק לעזרה?
שלום 👋
איך נוכל לסייע לך?