צמחי-מרפא

דף הבית > צמחי-מרפא

"כי האדם עץ השדה" (דברים כ י"ט)-

 

 

ריפוי ע"י צמחים מוכר משחר ההסטוריה האנושית. מקורות  מקראיים  מספרים על רוכלים שסיפקו צמחי מרפא בשווקים: "אבקת רוכל" (שיר השירים שיר השירים ג', ו' ).

במקביל התפתחה במזרח הרפואה הסינית . הקיסר האגדי שן נונג (2737 לפנה"ס) נחשב כמייסדה . מייחסים לו את כתיבת ה"בנצסאו"- "העישבייה הגדולה" שמכילה כ 2000 חומרים מעולם החי, הצומם והדומם.

היוונים פיתחו את מדע הרפואה והשתמשו בשמנים ואבקות מצמחי מרפא . היפוקרטס מזכיר בספריו כ 300 צמחי מרפא ששימשו ברפואה היוונית ובאחדים מהם משתמשים גם היום כגון: המרווה, פיגם, ורבנה, רוזמרין ופרג.

האסלם הביא רופאים גדולים כמו אבו בכרא ראזי  (930-860) , איבן סינא (1036-980).

ואיבן אל ביטאר (1248-1197) שכתב ספר רב הקף על צמחי מרפא והתבסס על מקורות ברפואה היוונית – דיוסקורידס וגלנוס.

אסף הרופא כתב את "ספר הרפואות" ובו אוצר גלום של צמחי מרפא ושימושים בהם.

גדול הרופאים היהודיים- רבנו משה בן מימון .(1204-1135) כתב חיבורים רפואיים רבים בנושא ורפואת הרמב"ם אקטואלית עד היום.

במאה ה 17, עם התפתחות המהפכה התעשייתית הרפואה נפרדה מהבוטניקה ופנתה אל הכימיה.

הבוטניקה נעשתה מדע שיטתי המכונה כיום- הרבליסטיקה ופיטוטרפיה. 

 

 

מבנה הצמח:

הצמח מורכב משלושה חלקים עיקריים:

שורש

נצר- גבעול

עלה.

פרח

ברפואה צמחים אנחנו עושים שימוש בכל חלקי הצמח באופן סינרגטי.

החלקים הכבדים של הצמח קרי: שורש, גבעול קנה שורש, פקעת וליבת עץ- עוברים בישול של 20 דקות.

החלקים האווריריים שמעל פני האדמה קרי, פירות, קליפות, זרעים, גבעולים, עלים ופרחים- עוברים בישול של 10 דקות.

 

התמחות בהתאמה אישית לכל אדם :

הצמחים נאספים ע"י מגדלים מורשים במועד האיסוף האופטימלי שלהם. עוברים ניקוי ושטיפה להורדת אבק, חרקים ואדמה ולאחר מכן ייבוש בשני שלבים: ייבוש בצל וייבוש בתנור.

כל הצמחים שבשימוש במרפאת ארגמן הינם בהתאם לתקן המחייב, נשמרים בתנאים מיוחדים כדי להגן על טריות החומרים הפעילים.

הפורמולות נרקחות באופן בלעדי ע"י מירה כהן שטרקמן, מומחית לצמחי מרפא ורפואה טבעית.

התאמת הפורמולה לצמחית נעשית רק לאחר תשאול ואבחון מעמיקים בשיטת המפתח האישי  והן מותאמות באופן אישי לכל אדם, בהתאם לנתונים האישיים שלו וצרכיו.

ניתן להשתמש בצמחי מרפא לריפוי מחלות, שיקום, שיפור איכות החיים, הרזייה ועוד.

 

דרכי הכנה ושימוש של צמחי מרפא:

אנחנו מממליצים על שימושים בצמחים טריים או יבשים.

בצמח טרי -   משתמשים בד"כ כמות שהוא.

בצמח היבש- יש 3 צורות הכנה מרכזיות: חליטה, בישול והשרייה.

 

חליטת צמחים:

יוצקים מים רותחים על הצמח ומכסים. ממתינים 10 דקות .

יחס החומרים: 1 כפית גדושה צמח יבש או 2 כפיות גדושות צמח טרי- בספל גדול שלמים (150 מ"ל).

מומלץ לשתות את החליטה מייד.

בקרור החליטה נשמרת24 שעות.

 

בישול-

בין 5-30 דקות- עפ"י דרגת הקושי של הצמח.

יחס חומרים: 1 כפית גדושה של צמח יבש או 2 כפיות צמח טרי – ב1.5 ספל מים. (1/3 הכמות עשויה להתאדות בבישול).

 

השרייה-

מטרת ההשריה היא מיצוי החומרים הפעילים.

סוגי השריות:

מים קרים- ללילה שלם.

שמן- כדאי לחתוך את הצמח לפני ההשריה ולא להשאיר מקום לאויר כי האויר מעודד רקבון של הצמח.זמן השרייה- 14-21 יום. בבקבוק זכוכית סגור בשמש. לנער כל יום. יחסים: 250 גר צמח יבש או 500 גר טרי- 500 גר' שמן.

חומץ- חומץ הדרים או תפוחים בריכוז 5%. זמן השרייה: 8-14 יום. יחס חומרים: 1 צמח 10 חומץ.

אלכוהול: 200 גר' צמח יבש או 400 גר' צמח טרי על 1 ליטר אלכוהול 60%. זמן השרייה- 14-21 יום בבקבוק זכוכית סגור היטב.

יין: יין אדום משובח. השרייה במשך 14 יום. חופן עלים ופירות בבקבוק יין.

גליצרין: מיועד למיצוי חלקים עדינים של הצמח כגון ניצנים. מתאים במיוחד לילדים. 1 חק צמח ו 10 חלקים גליצרין. השרייה של 14 יום בטמפרטורת החדר. לערבב מידי יום. 

צור קשר

שם:
טלפון:
דוא"ל:
 













כל יום והפלא שלו

הרשם לדיוור אלקטרוני

שם:   
דוא"ל:
 
 
מירה כהן כל הזכויות שמורות