מתכונים בריאים

דף הבית > נטורופתיה רפואה טבעית > מתכונים בריאים

גולש/ת יקר/ה

 

שלום וברכה,

 

במהלך השנים רשמתי חלק מהמתכונים האהובים והנוהגים אצלנו בבית. אלו מתכונים בריאים וקלים להכנה ואני ממליצה על כל אחד מהם לבריאות טובה וחיוניות. 

 

ירקות אפויים

 

תפוחי אדמה ודלורית

2 תפו"א עם קליפה- לשטוף היטב ולחתוך לרבעים

דלורית – 1 כוס מגורד

2 עגבניות קטנות או אחת גדולה – בשלות – חתוכות לרבעים

1 בצל קטן  -חתוך לרבעים

1 שן שום קצוצה

 

לפזר מעט מלח ים ולערבב

להניח בתבנית  אפיה קטנה. לכסות.

לאפות בחום 180 מעלות – 1 שעה . לחשוף ולאפות עוד ¼ שעה.

 

חצילים אפויים בטחינה

 2 חצילים – פרוסים (1.5 ס"מ עובי)

3 כפות שמן זית + ½ כפית מלח ים

למרוח את החצילים בשמן ולהניח בתבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט

לאפות בתנור – 200 מעלות – עד שהחציל מזהיב (כ ¾ ש')

לסדר בצלחת הגשה

להכין תערובת של 2 כפות טחינה , מלח ים, ½ לימון סחוט ו 4 כפות מים – לערבב

לשפוך על החצילים

אפשר לפזר פטרוזילה.

 

ירקות מוקפצים:

1 גזר חתוך דק לעיגולים.

3 בצל ירוק קצוץ – 2 ס"מ אורך

1 פלפל אדום חריף

1 קישוא חתוך לרצועות

¼ כרוב חתוך לרצועות דקות

¼ כפית מלח ים

2 כפות רוטב סויה אורגני

1 כף שמן חמניות או קנולה או תירס בכבישה קרה

אופן הכנה במחבט השף:

לחמם את המחבט ב 130 מעלות

להוסיף שמן ופלפל חריף

לאחר כדקה להוסיף גזר וקישוא – לערבב מידי פעם

לאחר כ 3 דקות להוסיף בצל ולטגן כ 3 דקות נוספות

להוסיף רכוב ומלח, לערבב היטב ולטגן כ 10 דקות.

לערבב מידי פעם.

לסיום להוסיף רוטב סויה ולטגן כ 2 דקות נוספות.

אפשר לפזר שומשום אורגני.  

 

 

 מרקים:

 

מרק ירקות :

¼ כרוב פרוס

שורש סלרי – פרוס דק

שורש פטרוזילה- פרוס דק

גזר חתוך לפרוסות

2 גבעולי סלרי חתוכים גס

 1 תפוח אדמה – חתוך לקוביות

1 בטטה – חתוך לקוביות

1 בצל יבש קצוץ

2 עבניות טריות – מרוסקות

1 כף שמן חמניות או תירס או קנולה כבישה קרה או כף טחינה

2 כפות שיבולת שועל

1 כף אבקת ירקות - אורגני (לא אבקת מרק. אפשר בלי.)

4 כוסות מים

לאחר רתיחה להנמיך גז ולהמשיך לבשל בגז נמוך כ 40 דקות.

 

לרסק במגימיקס חלק קטן מהירקות (לא הירוקים) ליצירת סמיכות.

 

מרק עדשים אדומות:

1 כוס עדשים אדומות

4 כוסות מים

בצל קצוץ

גזר פרוס

תפוח אדמה חתוך לקוביות

1 כף שמן קנולה או חמניות – כבישה קרה.

1 כף אבקת ירקות אורגניים (לא אבקת מרק)

 

אופן הכנה:

לטגן בשמן את הבצל – עד כדי אידוי. להוסיף את הגזר והתפוח אדמה לטיגון קל נוסף.

להוסיף יתר החומרים. לאחר רתיחה להנמיך גז ולבשל באש קטנה במשך כ 50 דקות.

 

מרק כתומים:

 250 גר' דלעת פרוסה

250 גר' דלורית פרוסה

2 גזר פרוס

1 בטטה גדולה – חתוכה לקוביות

1 בצל יבש קצוץ

2 ס"מ פלח גינגר טרי

½ כפית כמון

2 גבעולי טימין טרי

1 כף אבקת ירקות אורגנית

1 כף שמן זית כבישה קרה

2 כפות שיבולת שועל

4 כוסות מים

להכניס את כל המוצרים לסיר. להביא לרתיחה בסיר מכוסה. להנמיך גז ולבשל 1 שעה על אש נמוכה.

לרסק הכל במגימיקס.

אפשר לפזר על כל צלחת מעט כוסברה קצוצה או נענע קצוצה.

 

מרק חמצמץ

4 תפוחי אדמה קצוצים

חופן פטרוזיליה חמוץ

3 כוסות מים

1 כף אבקת ירקות אורגנית

1 כף שמן זית

להכניס כל החומרים לסיר ולכסות. להביא לרתיחה ולהנמיך גז, לבשל כ ½ שעה.

להוסיף לסיר מיץ מלימון סחוט.

לבשל ¼ שעה נוספת. 

 

מרק חורפי

 1 כוס אפונה ירוקה יבשה

1 בצל יבש גדול קצוץ

1 גזר חתוך לקוביות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

5 כוסות מים

2 כפות שמן קנולה כבישה קרה

1 כף אבקת צמחים אורגנית

3 עלי מנגולד קצוצים

 

לטגן בסיר עמוק את הבצל בשמן עד שיזהיב

להוסיף את המנגולךד ולטגן כ 5 דקות נוספים

לשטוף את האפונה ולהוסיף לסיר

להוסיף את יתק החומרים ולהביא לרתיחה

להנמיך גז ולבשל על גז נמוך במשך 50 דקות

 

 

 

דגים:

 

סלמון ברוזמרין:

נתח סלמון ארוך.

להמליח מעט את הדג במלח מהים הצפוני ולפלפל בפלפל שחור גרוס.

 

לשמן תבנית אפיה ארוכה בכף שמן חמניות או קנולה – בכבישה קרה.

לפזר עלי רוזמרין, שני שיני שום פרוסים.

להניח את הדג ולפזר מסביב עגבניות שרי.

 

לכסות בנייר פרגנט מקומט ורטוב.

לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כחצי שעה .

להסיר את הנייר פרגמנט ולאפות כ 3 דקות נוספות.

 

להגיש עם סלט וקוסקוס.

 

הייק בירקות:

 

4 מנות של דג הייק- להמליח במלח ים ולפלפל בפלפל שחור גרוס

3 עגבניות בשלות – חלוטות ללא קליפה – קצוצות

1 פלפל אדום או ירוק- קצוץ

2 בצל ירוק קצוץ

חופן קטן של כוסברה קצוצה

1 קישוא קצוץ

1 פלפל אדום חריף

לערבב את כל הירקות ולהניח במחבט- לכסות ולבשל כ ¼ שעה

להניח את הדגים על הירקות ולבשל כ 1 שעה בגז נמוך ובמחבט מכוסה

 

סלט טונה טריה:

 

שלב א':

300 גב' טונה טריה

3 כוסות מים

עלה דפנה

עלי רוזמרין

½ כפית מלח ים

לבשל במשך ½ שעה ולצנן.

 

שלב ב':

טונה מבושלת ומצוננת (ללא העשבי תיבול)

1 גבעול סלרי

חופן פטרוזיליה

¼ כפית מלח ים

¼ כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית חרדל אורגני

3 כפות שמן זית בכבישה קרה

1-2  כף מנוזלי הבישול

להכניס הכל למגימיקס ולקצוץ .

 

 

פשטידות ומאפים:

 

מאפה  דוחן בסגנון איטלקי:

 מצרכים:

2 ראשי שום – קצוץ

2 בצל יבש גדול קצוץ

3 כפות שמן זית

1 כוס דוחן

3 עלי מנגולד פרוסים ברוחב 0.5 ס"מ

7 עגבניות – לחלוט ולהוריד קליפה ולקצוץ (לשמור על הנוזלים ולבשל אח"כ עם נוזלי העגבניות)

1 כפית בזיליקום יבש אורגני

1 כפית אורגנו יבש אורגני

½ כפית מלח ים

2 כפיות דבש

½ כוס זיתים שחורים אורגניים מגולענים ופרוסים

½ כוס אגוזי מלך קצוצים

 

אופן הכנה:

לטגן בסיר גדול את השום והבצל עם השמן – עד שיזהיבו

להוסיף דוחן ועלי מנגולד ולהמשיך לטגן כ 10 דקות.

להוסיף עגבניות, הזיתים  ותבלינים (ללא הדבש וללא האגוזים) ולהמשיך לטגן עד שהעגבניות מתרככות

להוסיף 2 כוסות מים – להרתיח ולהנמיך גז. לבשל בגז נמוך עד אשר כל המים נספגים.

להסיר ולהוסיף את הדבש והאגוזים ולערבב.

לשמן תבנית אפיה ולהוסיף את התערובת.

לאפות בחום של 175 מעלות סלציוס במשך חצי שעה (ללא כיסוי).

 

 

פשטידת מנגולד

 חבילת מנגולד – לשטוף ולקצוץ

1 בצל יבש קצוץ

1 בצל ירוק קצוץ

2 ביצים

½ כוס נבט חיטה

2 כפות שמן קנולה כבישה קרה

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

 

לטגן את הבצל בשמן עד שיתחיל להזהיב

להוסיף את המנגולד ולהמשיך לטגן ולערבב במשך 10 דקות.

להוריד מהגז.

לערבב את הביצים היטב

להוסיף יתר החומרים ולערבב היטב

לשמן תבנית בכפית שמן ולפזר כף נבט חיטה

להוסיף את התערובת ולאפות בתנור שחומם מראש על 175 מעלות סלציוס במשך 35 דקות (ללא כיסוי).

 

פשטידת ירקות

1/2 כרובית- לפרק לפרחים

2 גזר- לחתוך לקוביות

1 בצל יבש- לקצוץ

2 פרחים של ברוקולי- לפרק לפרחים

1 קופסה גבינת ריקוטה ללא מלח

1 יוגורט ביו אקטיביה

1/2 כפית מלח ים אטלנטי

1/4 כפית פלפל שחור

1 כף שמיר קצוץ

2 ביצים- מבולבלות

1/4 כוס שיבולת שועל

לערבב את כל החומרים הנ"ל.

 לשמן תבנית אפיה בכפית שמן ולפזר 1 כף שיבולת שועל

לאפות בחום בינוני 180 מעלות צלסיוס כ 45 דקות- עד להשחמת החלק העליון.

 

 

 

 

ממרחים:

 

ממרח טופו

 

1 חבילה טופו טרי (עדיף דל שומן ואורגני)

חופן פטרוזיליה או כוסברה- לפי הטעם ואפשר שניהם

1 כף רוטב סויה אורגני

5-6 זיתים מגולענים (לא מושחרים)

1 שן שום כתוש טרי (מי שלא אוהב- אפשר בלי)

1 כפית חומץ אורז

2 כפות תבלינים טריים : בזליקום, קורנית, מיורן, טימין.

 

לערבל הכל במעבד מזון. לשמור במקרר- עד יום יומיים.

 

ממרח עדשים:

 

1 כוס עדשים- לבשל במים במשך 40 דקות, לצנן ולסנן היטב.

2 ביצים קשות

2 בצלים יבשים קצוצים ומטוגנים קלות בכף שמן קנולה מכבישה קרה

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח ים אטלנטי

 

לערבל הכל במעבד מזון ולשמור במקרר ליום יומיים.

אפשר להניח את התערובת בתבנית אפיה חד פעמית, מוארכת ומצופה בניילון נצמד. לצנן במקרר לשעתיים- שלוש. להפוך על צלחת מוארכת ולקשט במלפפונים ועלי פטרוזילה.

 

ממרח אבוקדו:

1 אבוקדו בשל – מעוך במזלג

1 בצל ירוק קצוץ

1 ביצה קשה – מעוכה במזלג

1 כף לימון

לערבב הכל.

 

ממרח מתוק לשיפור הריכוז:

 

1 כף ממרח שקדים :שקדיה"

1 כף טחינה גולמית

1 כפית שטוחה מולסה

1 כפית דבש (כהה שלא עבר חימום)

3-4 כפות מים

1/2 כפית לימון

מעט קינמון, ציפורן זנגויל (אפשר בלי למי שלא אוהב)

לערבב שקדיה טחינה ומולסה בכפית. להוסיף בהדרגה מים ולימון.

להשתדל לא לצרוך הכל בבת אחת.

 

ממרח שוקולד:

1 כף טחינה גולמית

1 כף ממרח שקדים "שקדיה"

1 כפית מולסה

1 כף דבש כהה שלא עבר חימום או מייפל

4 כפות חלב

2 כפות אבקת חרובים

לערבב, לבחוש היטב. אם יש צורך להוסיף מעט מים.

לשמור במקרר בכלי סגור.

 

 

 

עוף ובשר:

 

עוף שלם בתנור:

1 עוף שלם מנוקה ורחוץ

1 כפית פפריקה

1 כפית קארי

½ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית מלח ים

1 בצל יבש קצוץ

1 כפית שמן זית

 

לערבב את התבלינים ולמרוח את העוף היטב ולהניח כ 4 שעות במקרר מכוסה בנילון נצמד

לערבב את הבצל עם השמן זית

להניח את העוף בתנית אפיהנוחה

למלא את העוף וסביבת בתערובת הבצל

לשפוך לתבנית ¼ כוס יין לבן או מים

לכסות בניייר אפיה רטוב ומקומט

לאפות בחום 200 מעלות סלציוס במשך שעתיים. (לאחר שעת האפיה הראשונה להפוך את העוף ולכסות שוב).

 

 

קציצות בשר

 1 ק"ג בשר טחון רזה

1 בצל יבש מגורד

חופן פטרוזילה וחופן כוסברה – לקצוץ

2 קופסאות רסק עגבניות אורגני (200 גר')

1 ביצה

½ כוס סובין שבול שועל

½ כפית מלח ים

¼ כפית כמון

¼ כפית פלפל שחור גרוס

עלי טימין טריים

1.5 כוסות מים

 

לבשל את רסק העגבניות והטימין עם המים- להביא לרתיחה.

לערבב את כל יתר החומרים וליצור קציצות.

להכניס את הקציצות למים הרותחים

להביא לרתיחה, להנמיך גז ולכסות סיר

לבשל 1 שעה

 

אפשר להגיש עם דגן מלא (קוסקוס או פסטה או אורז).

 

שניצל עוף:

 

4 מנות שניצל עוף -  לדפוק עם "פטיש שניצלים" כדי לדקק כל שניצל

למרוח בפלפל שחור גרוס

לחמם מחבט ולהוסיף 3 כפות שמן מכבישה קרה

לטגן את השניצלים עד שיזהיבו מעט

להוציא מהמחבט ולהגיש מייד חם

 

צלי בשר

מצרכים:

1 ק"ג של נתח בשר טרי לצלי (אם הוכשר במלח אין צורך להוסיף מלח. אם לא הוכשר – להמליח בכף מלח ים גס ולהשאיר עם המלח כשעתיים ולאחר מכן לנגב את הבשר).

2 בצל יבש קצוץ

2 כפות שמן

עלה דפנה

2 כפיות גרגרי פלפל שחור

4 הל

3 מקלות ציפורן

אופן הכנה בסיר ללא נוזלים:

להניח את הבצל והתבלינים בתחתית הסיר

להניח את הבשר על התערובת הנ"ל ולהניח מעט מהתערוןבת מעל הבשר.

לכסות ולבשל שעה. לפתוח מכסה ולהפוך את הנתח ולכסות שוב. למשיך לבשל שעה נוספת.

לצנן.

לפרוס ולהגיש קר או חם עם לוביה או ברוקולי  .

 

 

תבשילים:

 

פלפלים ממולאים 

6 פלפלים כתומים ו/או צהובים

למילוי:

1 גזר מגורד גס

1 עגבניה ללא קליפה – קצוצה

1 בצל יבש מגורד גס

3 כפות כוסברה קצוצה

פלפל שחור גרוס

מעט מלח ים

1 כף אבקת ירקות אורגנית

1 כף שמן זית כתית

1 כוס אורז מלא

 

לרוטב:

2 כוסות מים

100 גר' רסק עגבניות אורגני

1 כף שמן זית

 

להכין את הפלפלים: לחתוך את הכותרת ולהשאיר בצד.

לערבב היטב את חומרי המילוי ולמלא את הפלפלים ולכסות בכותרת.

 

לרפד סיר רחב בעלי סלרי ולפזר 1 פלפל אדום חריף יבש קטן (שאטה) ובזיליקום טרי

 

להניח את הפלפלים הממולאים על עלי הסלרי

להוסיף מסביב לפלפלים 2את הרוטב

להרתיח ולבשל בגז נמוך לבשל 2 ש'.

 

מג'דרה 

½ כוס עדשים שחורות או ירוקות – להשדרות במים קרים 3 שעות.

להרתיח 20 דקות ולהניח בצד.

 

בצל יבש גדול קצוץ – לטגן עד הזהבה בכף שמן זית או קנולה מכבישה קרה

להוסיף 1 כוס אורז מלא (עדיף אורגני) ולטגן 2 דקות נוספות.

להוסיף פלפל חריף גרוס ומעט מלח ים

להוסיף 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה.

לכסות ולבשל בגז נמוך 1 שעה.

 

 

קינואה וירקות

 1 בצל יבש קצוץ

1 כרשה פרוסה דק

1 קישוא זוקיני פרוס דק

½ ראש שורש סלרי קצוץ

1 כוס קינואה

1 כוס מים

½ כפית פפריקה

1 כפית אזוב טרי קצוץ

1 כפית שמיר קצוץ

1 כפית בזיליקום קצוץ

עגבניה רכה מרוסקת

½ כפית מלח ים

½ פלפל אדום קטן חריף

לבשל הכל לרתיחה עם סיר מכוסה. לאחר רתיחה להנמיך גז ולבשל עוד 30 דקות.

 

 

קוסקוס בעגבניות

 

הכנת העגבניות:

לחלוט 4 עגבניות יפות, לקלף ולקצץ לריבועים קטנים

להוסיף כף שמן זית ומלח ים

 

הכנת הקוסקוס:

1 כוס קוסקוס מלא + 1 כפית אבקת ירקות אורגנית + 1 כוס מים רותחים – לכסות ולהניח ל 20 דקות.

לערבב ולטבל במלח ים .

 

לסדר את הקוסקוס במרכז צלחת הגשה עגולה ולפזר מסביב את העגבניות.

 

 

אורז פרא ואגוזים (בישול איטי):

1 כוס אורז פרא

2.5 כוסות מים

½ כפית קארי

¼ כפית מלח ים

1 כפית תערובת צמחים אורגנית

1 כף שמן זית

½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

 

להשרות את האורז בקערת מים במשך כ 4 שעות

לבשל את האורז עם המים – בסיר ללא מכסה – לאחרא רתיחה לבשל כ ½ שעה

להוסיף תבלינים ושמן

לכסות ולבשל עוד כ 2 ש'.

 

 

פסטה ברוטב עגבניות: 

מומלץ להכין את הרוטב בטרם תוכן הפסטה.

 

הפסטה:

1 חבילה פסטה מלאה

2 ליטר מים

 

רוטב:

2 קופסאות (בסה"כ 200 גר') של רסק עגבניות אורגני או קופסה עגבניות חתוכות אורגני או 5 עגבניות בשלות, קלופות וקמצוצות.

חופן בזיליקום טרי

חופן טימין טרי

1 כף שמן זית

¼ כפית מלח ים

1 פלפל חריף אדום

1 כפית סוכר חום

להכניס את כל החומרים לסיר קטן, להביא לרתיחה ולהנמיך גז. לבשל 40 דקות בגז נמוך וסירק מכוסה.

 

לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.

לסנן מים מהפסטה.

לפזר על הפסטה את הרוטב ולחהגיש. 

 

 

שקשוקה

 

4 ביצים

1 ק"ג עגבניות בשלות

½ כפית מלח ים

1 כף שמן זית

1 פלפל אדום חריף (שאטה)

 

לחלוט את העגבניות במים רותחים ולקלף

לחתוך כל עגבניה לשישיות

להניח במחבט עמוקה ולהוסיף תבלינים ושמן

לבשל עם מחבט מכוסה בגז בינוי עד שהעגבניות בשלות והנוזלים הצטמצמו

להוסיף ביצים שלמות לתוך התבשיל

לכסות ולבשל עוד ½ שעה

 

אפשר להגיש עם פסטה מלאה או לחם מלא

 

תבשיל החומוס של צביקה:

 

שלב א':

1 כוס חומוס – להשרות 12 שעות בקערת מים.

לאחר מכן לשפוך את המי, להניח את החומוס בסיר עם 4 כוסות מים ולבשל כ 40 דקות עם סיר מכוסה.

שלב ב':

2 עגבניות טריות בשלות מרוסקות

1 בטטה גדולה – לחתוך לריבועית או עיגולים גדולים

2 שיני שום קצוצות

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 כף אבקת צמחים אורגנית

½ כפית מלח ים אטלנטי

1 כפית פטרוזילה מיובשת אורגנית

להכניס את כל החומרים לסיר, ביחד עם החומוס.

להביא לרתיחה ולבשל בגז נמוך וסיר מכוסה במשך 40 דקות.

 

אפשר להגיש עם אורז מלא או קוסקוס מלא

 

 

 

קיטניות:

 

שעועית בסגנון מקסיקני 

½ כוס שעועית אורגנית לבנה- להשרות לילה בקערה מלאה מים

לסנן ולהכניס לסיר ביחד עם:

2 כוסות מים

שן שום גדולה קצוצה

בצל קצוץ

2 עגבניות טריות, בשלות – לרסק

אבקת מרק אורגני – 1 כף

פפריקה

1-2 פלפל חריף אדום (שאטה)

1 כפית טחינה שומשום טבעית

להרתיח ואח"כ לבשל בגז נמוך  1.5 שעה.

 

תבשיל כתום:

½ כוס גריסי פנינה

½ כוס עדשים כתומות

1 כוס קוביות דלורית

1 בטטה – מקולפת וקצוצה

1 גזר פרוס

1 בצל יבש קצוץ

1 פלפל חריף אדום קטן

1 כף שמן זית

½ כפית מלח ים

1 כפית תערובץ צמחי אורגנית

¼ כפית מלח ים

2 כוסות מים

להכניס את כל החומרים לסיר ולהביא לרתיחה.

לבשל על גז נמוך במשך שעה.

 

 

עוגות

 

עוגת תפוחים וצימוקים:

 

מצרכים:

1.75 כוסות קמח מלא

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית קנמון

2 תפוחי עץ מגורדים או קצוצים לחתיכות קטנות מאד

½ כוס צימוקים (עדיף אורגניים)

2 ביצים (עדיף אורגניות)

½ כוס שמן כבישה קרה

2 כפות קוקוס

¾ כוס סוכר חום דמררה

1 כוס נוזל (חלב סויה או מיץ תפוחים או מיץ קלמנטינה)

 

אופן הכנה:

לערבב תפוחים מגורדים בסוכר ולהניח כ ½ שעה.

לערבב חומרים יבשים.

לערבל את הביצים ולהוסיף לתערובת היבשה את כל החומרים הררטובים והנוזלים.

לערבב היטב.

לשמן תבנית בשמן חניות.

לאפות כ 35 – 40 דקות בחום בינוני.

 

 

עוגת גזר ודבש:

מצרכים:

2 כוסות קמח מלא

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפיה

½ כוס סוכר חום

½ כוס אגוזי מלך קצוצים

½ כוס צימוקים אורגניים

3 ביצים

2 כוסות גזר טרי מרוסק דק

½ כוס דבש

½ כוס שמן חמניות או קנולה – אורגני כבישה קרה

1 כוס תה צמחים תפוז מצונן

 

לערבב חומרים יבשים

להפריד ביצים: חלמו מחלבון

לערבב את החלמון עם הגזר, שמן, דבש

להוסיף את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ולערבב היטב

להקציף את החלמונים ולהוסיפם לתערובת הנ"לח – לערבב הכל בזהירות.

לשמן תבנית אפיה (גודל 26 ). לחמם תנור ל 175 מעלות סלציוס ולאפות כ 40-45 דקות.

להוסי

 

 

עוגת גבינה בריאה וקלה להכנה

 


באחד מסיפרי הבישול ה"עתיקים" של רות סירקיס הידועה, מצאתי עוגת גבינה מזמינה. מאחר והמוצרים כללו שמנים שאינם חלק מפרוטוקול הבישול הנטורופתי, עשיתי כמה שינויים בעוגה והנה המתכון לפניכם. העוגה טעימה, קלה להכנה וקלה לעיכול. כמות הסידן גבוהה בזכות גבינת הריקוטה . הדגנים המלאים: שיבולת שועל וקמח שיפון מלא- מאזנים את האינדקס הגליקמי של העוגה וכך פרוסה אחת נותנת הרגשת שובע ואינה מאופיינת בהרגשת "עוד" בלתי נשלטת.  

 

 

המוצרים לקלתית:

רבע כוס שמן קנולה

רבע כוס סוכר חום

חצי כוס שיבולת שועל טחונה

רבע כוס קמח שיפון מלא

אחד חלמון ביצה אורגנית

3 כפות של תה פסיפלורה

 

המוצרים למלית:

6 קיווי חמצמצים (לא רכים)

250 גרם גבינת ריקוטה חמישה אחוז

100 גרם גבינה לבנה ללא חומרי שימור

4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

חצי כוס סוכר

4 כפות קמח שיפון מלא

חצי כוס חלב אורגני

 

אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים של התחתית מהדקים את התערובת אל תחתית משומנת של תבנית אפייה עגולה בקוטר של 26 ס"מ . אופים בחום של 160 מעלות במשך 10 דקות.

מוציאים ומצננים.

פורסים את הקיווי לפרוסות עבות ומסדרים על הקלתית.

בקערה גדולה מניחים את הגבינות ביחד עם החלמונים מוסיפים רבע כוס סוכר, קמח ואת החלב, מערבבים היטב. פורסים את הקיווי לפרוסות עבות ומסדרים על הקלתית.

מקציפים את ארבעת החלבונים עם החלבון הנוסף שנשאר מהביצה של הקלתית (5 חלבונים), ביחד עם יתרת הסוכר. כשהקצף נוקשה מקפלים אותו אל תוך התערובת של הגבינה והקמח. שופכים את הבלילה על הקיווי. אופים בתנור במשך שעה וחצי ב-160 מעלות.
לכבות את התנור להשאיר את העוגה להצטנן במשך שעה עם דלת פתוחה.
לשחרר את דפנות התבנית. להגיש עם תה פסיפלורה או מנתה.

 

 

 

 

עוגיות

 

מאפינס- המתכון של צביקה

(כ- 8 מאפינס)

 

¾ כוס קמח מלא

½ כוס סוכר חום (אם הקורנפלקס ממותק – אפשר לוותר או לשים ¼ כוס)

2 כפיות אבקת אפיה

½ כפית אבקת סודה לשתיה

½ כפית מלח

1 כפית קינמון

1 ביצה

2 תפוחי עץ חמוצים – מרוסקים (אפשר בננה)

¼ כוס שמן קנולה

¼ כוס חלב סויה

 11/4 כוס קורנפלקס

אגוזים קצוצים  ½ כוס (אם אין בקורנפלס)

 

לערבב הכל – לאפות בתבנית מאפינס- חום בינוני, 25 דקות. 

 

 

עוגיות שיבולת שועל:

2 כוסות שיבולת שועל עבה

½ כוס סוכר חום

¼ כוס שמן שומשום מכבישה קרה

¼ כוס חלב סויה

¾ כוס קמח מלא

2 ביצים

2 כפות קוקוס

1 כפית אבקת אפיה

 

לערבב הכל לעיסה

לסדר ע"י כף כדורים דקים ולהניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט

לאפות כ 20 דקות בחום בינוני

 

עוגיות שיפון ממולאות

להכנת הבצק:

1.5 כוסות קמח שיפון מלא

1 כוס קמח מלא

1 כפית קינמון

2 כפות סוכר חום

½ שקית שמרים

3 כפות שמן כבישה קרה (ענבים או קנולה)

להניח את השמרים ב ¼ כוס מים פושרים ו 1 כפית סוכר חום ½. לכסות ולהניח כשעה- עד שהשמרים תוססים

 

לערבב את החומרים היבשים, להוסיף שמ שמרים וכוס מיםוללוש היטב. אם יש צורך – להוסיף עוד מים או קמח.

להניח בקערה מכוסה, במקום חמים כ 3 שעות.

 

מילוי:

ממרח חרובים או ריבת פירות ללא סוכר (לא דיאט)

אגוזי מלך קצוצים

 

אופן הכנה:

לחלק את הבצק ל 3 יחידות

לרדד היטב על משטח מקומח

למרוח מילוי ולפזר אגוזים

לגלגל

להניח בתבנית אפיה על נייר אפיה ולבצע חתכים כל 2.5 ס"מ.

 

לאפות ב 15 מעלות בתנור שחומם מראש במשך כ 40-45 דקות

 

אוכל בסגנון איטלקי:

 

פיצה: 

תערובת שמרים:

½ שקית שמרים בשליש כוס מים פושרים

1 כפית סוכר חום

להניח  הכל בקערית קטנה, לערבב ולכסות

להניח בצד במשך שעה.

 

בצק:

2 כוסות קמח מלא

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח ים

½ כפית בזיליקום יבש

½ כפית טימין יבש

¾ כוס מים

תערובת השמרים

 

ללוש היטב כדי לקבל בצק נעים ואחיד. להוסיף קמח או מים בהתאם לצורך.

להניח בקערה, לכסות בשתי מגבות ולהניח בצד לשעה וחצי

ללוש את הבצק שוב ולהניח לשעה מתחת למגבת.

 

רוטב :

200 גב' רסק עגבניות

1 בצל יבש קצוץ

100 גב' פטריות טריות חתוכות

¼ כפית מלח ים חופן בזיליקום טרי קצוץ

¼ כפית פלפל חריף שחור גרוס

½ כפית סוכר חום

2 כפות שמן זית

לטגן את הבצל בשמן עד שיהיה צהבהב

להוסיף פטריות ולטגן עד שיתרככו

להוסיף יתר החומרים ולבשל בגז נמוך וסיר מכוסה במשך 20 דקות.

 

 

גבינה: 100 גב' פרמזן מגורדת

 

לרדד בצק

להניח על תבנית משומנת

לאפות בתנואר מחומם ב 180 מעלות במשך כ 10 דקות

 

להוציא – לפזר רוטב + גבינת פרמזן מגורדת

 

אפשר להכין מספר תבניות מהבצק והרוטב הנ"ל

 

 

לזניה:

עלי לזניה מקמח מלא- לבשל עפ"י ההוראות

1.5 ק"ג עגבניות בשלות- לחלוט ולהוריד קליפה

בצל קצוץ

פטריות טריות פרוסות

2 כפות בזיליקום טרי קצוץ

1 כף טימין קצוץ

1/2 כפית מלח ים אטלנטי

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה חריפה

3 כדורים גדולים של גבינת מוצרלה

 

לבשל את העגבניות והתבלינים במשך כחצי שעה.

 

צור קשר

שם:
טלפון:
דוא"ל:
 













כל יום והפלא שלו

הרשם לדיוור אלקטרוני

שם:   
דוא"ל:
 
 
מירה כהן כל הזכויות שמורות